Εκδήλωση με θέμα «Τα μαθηματικά στη σύγχρονη κοινωνία»

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαρθολομιού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δάσιο Γεώργιο, Ομότιμο Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στον κλάδο των Μαθηματικών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Ανάλυση» και Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων (Ε.Ο.Ε.). Στην ομιλία του ανέπτυξε θέματα όπως η σημασία της μαθηματικής σκέψης όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στην καθημερινή ζωή, τη σύνδεση των μαθηματικών με τις άλλες επιστήμες, καθώς και τα μαθηματικά σε σχέση με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του ΓΕΛ Βαρθολομιού, στο τέλος της ομιλίας του κ. Δάσιου, του έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τα όσα παρουσίασε καθώς και με τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων για τις οποίες είναι προφανής η αγωνία και το ενδιαφέρον τους.

Κλείνοντας την εκδήλωση, οι διευθυντές των δύο σχολείων, κα. Ειρήνη Χρονοπούλου και κ. Νικόλαος Γκάβαλος ευχαρίστησαν τον κ. Δάσιο προσφέροντας τιμητική πλακέτα καθώς και συλλογή βιβλίων που αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.