Ενημέρωση του ΚΕΣΥΠ στο Σχολείο μας

Το ΓΕΛ Βαρθολομιού επισκέφτηκαν στις 26/11/2015 οι υπεύθυνοι ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας, κ. Γ. Κομιώτης και Δ. Κάσσαρης, μετά από πρόσκληση του Δ/ντη κ. Α. Δεληπάλλα. Η επίσκεψη είχε στόχο την ενημέρωση των μαθητών της Β΄ και της Γ΄ τάξης για το εκπαιδευτικό σύστημα.

Αρχικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον κ. Κομιώτη, για τους σκοπούς του ΚΕΣΥΠ, τον τρόπο λειτουργίας του και τις δυνατότητες παροχής Συμβουλευτικής εκπαιδευτικής και επαγγελματικής στήριξης και πληροφόρησης προς το κοινό, μαθητές, γονείς και καθηγητές. Στη συνέχεια παρουσίασε τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα μαθήματα ομάδων προσανατολισμού της Γ΄ τάξης που θα ισχύσουν το νέο σχολικό έτος.

Ακολούθως ο κ. Κάσσαρης ανέλυσε τον τρόπο εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των ομάδων προσανατολισμού. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες επιλογής μέχρι δύο επιστημονικών πεδίων για την ομάδα προσανατολισμού που θα επιλέξουν οι μαθητές, με κατάλληλη επιλογή τέταρτου ή πέμπτου μαθήματος. Παρουσίασε το μηχανογραφικό 2016 και τα πέντε  επιστημονικά πεδία που χωρίζεται και τις σχολές που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από αυτά. Ειδική αναφορά έγινε για τις

Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές και για τα επιστημονικά πεδία μέσω των οποίων επιλέγονται. Επίσης μίλησε και για τις σχολές της Πυροσβεστικής, που για πρώτη φορά η επιλογή τους θα γίνεται μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων και συγκεκριμένων επιστημονικών πεδίων.

Στο τέλος οι Υπεύθυνοι παρουσίασαν την ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ: http://kesyp.ilei.sch.gr/ και επέδειξαν στους μαθητές το θεματολόγιο και τρόπους πλοήγησής της.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης έγιναν πολλές ερωτήσεις από μαθητές και καθηγητές, στις

οποίες απάντησαν οι υπεύθυνοι του ΚΕΣΥΠ.