Πρωτοβουλία του MEGA-MAZI για τα ασυνόδευτα ανήλικα

Χιλιάδες παιδιά φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας μόνα τους χωρίς τους γονείς τους

Τα ασυνόδευτα παιδιά αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα των προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για παιδιά που έχουν χάσει τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή έχουν φύγει μόνα τους από τις χώρες τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Κάνουν ένα ταξίδι που είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για μεγάλους, ενώ απειλούνται από διακινητές και άλλα παράνομα κυκλώματα παιδικής εκμετάλλευσης.

Τα παιδιά αυτά είναι «αόρατα», αφού στην πλειονότητά τους δεν είναι καταγεγραμμένα από καμία επίσημη αρχή. Σύμφωνα με την Europol, περισσότερα από 10.000 παιδιά, που ταξίδευαν μόνα τους, χάθηκαν κάπου στην Ευρώπη.

 Οι αριθμοί δεν αρκούν για να αποτυπώσουν την πραγματικότητα: Το 2015, οι ελληνικές αρχές κατέγραψαν 2.248 ασυνόδευτα παιδιά, που καταγράφηκαν ως ανήλικα και μεταφέρθηκαν σε ξενώνες φιλοξενίας. Από τον Ιούνιο του 2015, περισσότερα από 18.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν καταγραφεί να περνούν τα σύνορα με τη FYROM. Τα παιδιά αυτά έχουν άμεση ανάγκη προστασίας και φροντίδας.

Το Mega στηρίζει το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τα ασυνόδευτα παιδιά και, μέσω αυτού, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Άρσις, Γιατροί του Κόσμου, Ιατρική Παρέμβαση, ΜETAδραση και Praksis, οι οποίες υλοποιούν δράσεις προστασίας, υποστήριξης και φροντίδας των παιδιών αυτών.

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

 Κάνοντας μία δωρεά, μπορείτε να ενισχύσετε τις υπηρεσίες που παρέχονται στην Αθήνα, στα σημεία εισόδου και στην Ειδομένη όπως: υπηρεσίες επιτροπείας και συνοδείας ασυνόδευτων παιδιών, έξοδα σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και έξοδα λειτουργίας των ξενώνων φιλοξενίας ανηλίκων. Ακόμα και μια πολύ μικρή προσφορά μπορεί να κάνει τη διαφορά γι’ αυτά τα παιδιά.

EUROBANK ERGASIAS S.A. IBAN: GR21 0260 0250 0004 3020 0435 685 SWIFT BIC: ERBKGRAA

ALPHA BANK ΙΒΑΝ: GR58 0140 1200 1200 0200 2002 747 SWIFT BIC: CRBAGRAAXXX

Παρακαλούμε να αναφέρετε τον κωδικό MEGAMAZI με τη δωρεά σας.

Εναλλακτικά, εάν έχετε λογαριασμό PayPal, μπορείτε να κάνετε μία δωρεά, πληκτρολογώντας τη διεύθυνση: giving@bodossaki.gr.

Εφόσον επιθυμείτε να βοηθήσετε είτε με εθελοντική εργασία είτε προσφέροντας είδη μπορείτε να το δηλώσετε στο giving@bodossaki.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ίδρυμα Μποδοσάκη στα τηλέφωνα 210-6820970 και 210-3223246.

Για περισσότερες πληροφορίες:  http://www.megatv.com/megamazi/default.asp